ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ...



Η ζωή μας  όλη, μια οθόνη
Θα μπορούσαμε άραγε να φανταστούμε πριν κάποιες δεκαετίες, όταν οι πρώτες έγχρωμες τηλεοράσεις έκαναν την εμφάνισή τους δειλά δειλά στα πρώτα σπίτια, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού, ότι σήμερα όλη μας η ζωή θα κινείται γύρω από μία οθόνη; Αυτό είναι το «όπιο» πλέον του λαού. Η κινητήριος δύναμη όλων μας. Μια διακοπή ρεύματος, μια βλάβη στο κινητό μας, ένα αναπάντεχο ατύχημα και νιώθουμε ευάλωτοι, αδύναμοι, ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.
Θα σας έχει τύχει να φύγετε βιαστικά από το σπίτι σας και να ξεχάσετε το κινητό σας. Θα νιώσατε ενδεχομένως ότι πηγαίνετε στον πόλεμο χωρίς όπλο. Εντελώς άοπλοι. Χαμένοι στο κενό. Συναισθήματα εν μέρει δικαιολογημένα, αν σκεφτούμε ότι πλέον η οθόνη του κινητού, του υπολογιστή μας, του τάμπλετ μας είναι πλέον τα μάτια μας. Η ζωή μας. Το «είναι» μας ολόκληρο. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο πικρή και  αστεία κι αν φαίνεται.
Πλέον, νιώθουμε την υποχρέωση να προβάλουμε την καθημερινότητά μας ποικιλοτρόπως. Νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε στους εικονικούς μας φίλους κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας μέσω φωτογραφιών και αναρτήσεων σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λες και ο άλλος το έχει ανάγκη και μας το ζητά. Έχουμε την ψευδαίσθηση πως η στιγμή που ζούμε  δεν θα έχει ίσως αξία, αν δεν την επιδείξουμε σε όσο γίνεται περισσότερους. Ίσως είναι μια ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης.  Μια ανάγκη να μετρήσουμε σε αριθμούς το πόσο «πέραση» έχουμε, συγκεντρώνοντας όσο περισσότερα «like» και «σκουντήγματα».
Όπου και να πας,  όπου και αν σταθείς η οθόνη κυριαρχεί. Ακόμη και στα καφέ που ανέκαθεν αποτελούσαν χώρο συζήτησης, χαλάρωσης, κοινωνικοποίησης ή ακόμη και γνωριμιών το κινητό έχει υποσκελίσει τα πάντα. «Παρέες» ή καλύτερα ομάδες – συναθροίσεις  ατόμων που μάλλον τυχαία βρέθηκαν για κάποιο καφέ, καθώς δεν έχουν να πουν και πολλά, με ένα κινητό στο χέρι ο καθένας τους, να σερφάρουν ανελέητα. Και στο βάθος ίσως κάποιος της «παρέας» ξεχασμένος, προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κάποιας συζήτησης, αλλά μάταια. Ο Αινστάιν κάποτε ειχε πει πως όταν κάποτε η τεχνολογία και οι μηχανές αντικαταστήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, θα μιλάμε για ένα πολιτισμό ηλιθίων. Πόσο δίκιο είχε.
Περπατάς στο δρόμο και η πλειονότητα  των ανθρώπων που περνούν δίπλα σου έχουν στο χέρι τους το απαραίτητο αξεσουάρ. Ένα κινητό, ένα τάμπλετ, ένα pc. Νιώθεις ότι είσαι αόρατος, γιατί ελάχιστοι ίσως σε προσέχουν αφοσιωμένοι σε αυτό που ο καθένας μας ξέρει να κάνει πλέον καλύτερα από οτιδήποτε. Ακόμη και μικρά παιδιά επιδεικνύουν με καμάρι το νέο τους κινητό τελευταίας τεχνολογίας, γνωρίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια λειτουργίας του...
O tempora, o mores!” (Ω καιροί, ω ήθη!) , θα  έλεγαν οι λατίνοι. Τι κατάντια των καιρών μας θα λέγαμε εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου